Praktisch

Algemeen

Het toernooi vindt plaats op zaterdag 25 en zondag 26 mei 2024.

 

Zaterdag: 10:30 aanmelden / 11:00 begin / 16:30 einde
Zondag: 10:00 aanmelden / 10:30 begin / 17:00 einde

 

Het toernooi vindt plaatst op het Ligteveld, te Neer. Klik hier om, via Google Maps, te navigeren naar deze plaats.

Reglement

Het Accretos Volleybaltoernooi conformeert zich aan de regels zoals opgesteld door de volleybalbond Nevobo (afdeling jeugd) op zaterdag en op de zondag wordt er volgens een aangepast reglement gespeeld. Hieronder zijn de belangrijkste praktische zaken te vinden evenals de regels.

 

Bij beachvolleybal bestaat elk team uit drie spelers en is de afmeting van het speeldveld 7 x 7 meter. Bij wedstrijden op het gras wordt er, daar waar mogelijk, gespeeld met 6 spelers (zaterdag) / 4 spelers (zondag).

 

• Wij vragen, daar waar mogelijk, de teams zoveel mogelijk eigen ballen mee te nemen naar het toernooi. Er zijn enkele ballen beschikbaar vanuit het secretariaat indien een team tevergeefs een eigen bal vergeet mee te brengen of indien de bal beschadigd is geraakt.

 

• Elk team dient een aanvoerder aan te wijzen van zijn/haar team. Deze aanvoerder draagt zorg dat de teams op tijd aanwezig zijn op de velden en dat het team voorzien is van een volleybal.

 

• Het inschrijfgeld dient voor aanvang van het toernooi betaald te zijn aan bankrekening NL39RABO0135717388 o.v.v. toernooi en de teamnaam. Vanaf 2023 wordt aan de teams gevraagd online te betalen via iDeal. Mocht het team, voor de sluitingsdatum van de aanmeldingen, onverhoopt verhinderd zijn dan is het mogelijk om het betaalde bedrag terug te vragen. Neem hiervoor contact met ons op.

 

•  Het komt wel eens voor dat teams niet komen opdagen op de speeldag zelf. Hierbij wordt het inschrijfgeld niet teruggeboekt naar de desbetreffende deelnemer.

 

•  Gelukkig hebben we nog nooit meegemaakt dat het toernooi vanwege de weersomstandigheden niet door is kunnen gaan maar mocht het weer het niet toelaten om het toernooi veilig plaatst te laten vinden dan wordt de helft van het inschrijfgeld terug betaald; dit i.v.m. de kosten van de materialen, tent, horeca-gelegenheid, vergunningen, verzekeringen etc.

 

• Elke wedstrijd bestaat uit twee sets van ieder 10 minuten. Tussen de sets is geen pauze. Er wordt een fluitsignaal (na 10 minuten) ter gehore gebracht waarna de teams wisselen van kant en direct verder spelen.

 

• Aan het begin en aan het einde van de wedstrijd wordt ook een fluitsignaal ter gehore gebracht. Op het moment van het eindsignaal wordt de rally afgespeeld waarna de definitieve eindstand bepaald wordt.

 

• Ieder gewonnen set levert 2 punten op; bij gelijkspel krijgen beide teams ieder 1 punt. De winnaar van het toernooi is het team welke de meeste sets gewonnen heeft. Bij gelijkspel eindigen is het puntensaldo over alle wedstrijden doorslaggevend. Dit wordt, sinds 2019, digitaal bepaald waardoor de kans op fouten kleiner is (en vanaf 2024 dubbel gecontroleerd a.d.h.v. Excel).

 

•  Time-outs zijn niet toegestaan.

 

• Protesten tegen scheidsrechterlijke beslissingen worden niet in behandeling genomen.

 

• Elk team dient te zorgen voor een scheidsrechter voor het fluiten van (enkele) wedstrijden op de zondag. Op zaterdag zijn er vrijwilligers aanwezig om de wedstrijden te fluiten.

 

• Het wisselen van spelers tussen teams is niet toegestaan. Wanneer een team “incompleet” raakt, dient het zodanig verder te spelen.

 

• Iedereen speelt op eigen risico.

 

• Glas op het toernooiveld is streng verboden.

 

• De organisatie van het toernooi stelt zich niet aansprakelijk voor verlies, diefstal of schade aan persoonlijke eigendommen.

 

• In alle gevallen waarin dit reglement niet voorziet, beslist de toernooileiding.

 

Afsluitend. Wij, de toernooicommissie, bestaan uit een jonge groep vrijwillgers die er alles aan proberen te doen om iedereen een leuke dag proberen te verzorgen. Gelieve vragen wij dan ook om respect bij eventuele problemen inzake de organisatie van het toernooi.