Accretos Toernooi

1980 - 2020

Oprichten Accretos Toernooi

In 1979/1980 waren er enkele sportieve dorpelingen uit Neer die een volleybalvereniging wilden beginnen. Hiervoor was echter wel animo voor nodig, maar ook een goede financiële basis. Er werd besloten om een volleybaltoernooi te organiseren. Na diverse maanden voorbereiding was het in de zomer dan ook het 1e toernooi. Het werd een geslaagd toernooi en zo werd uiteindelijk Nevoc ontstaan. Door de jaren heen werden de toernooien op verschillende locaties in Neer gehouden. Uit verschillende regio’s zoals, Amsterdam, Eindhoven, Heerlen, Maastricht, Nijmegen en Venlo kwamen ze mee doen.

Hoogtijd Jaren Toernooi

In de hoogtijd dagen liep het aantal teams naar 70, waar we uiteraard trost op mogen zijn. Het was altijd hard werken door de vrijwilligers, maar men kon altijd terug kijken op een geslaagd en leuk toernooi. De organisatie kent vele personen door de jaren heen en ook zijn er nog steeds personen van de eerste orde aanwezig.  Ook na de fusie met Vinciat uit Roggel bleef het toernooi in Neer bestaan.  In 2010 werd het toernooi uitgebreid met het jeugdtoernooi op de zaterdag. Dit jeugdtoernooi werd ook een succes en we zien elk jaar meer dan 50 jeugdteams deelnemen.

40 jaar Toernooi

We mogen best wel zeggen dat er in de afgelopen 40 jaar hard is gewerkt, dat we veel plezier en gelachen hebben met elkaar. Dit geeft ons zeker de juiste drive om met een nieuwe groep jeugdige personen verder te gaan om het 41e toernooi te organiseren.